Välkommen till Saltskog Gård, Liljevalchs hem i Södertälje
Gården är öppen vid utställningar ons, lör, sön 12-16. Parken är alltid öppen för allmänheten under dagtid. 
Utställningar
Öppet  12-16  tis-sön
10 nov–02 dec  
Husets Salong  (INVENTering  II)
samlingsutställning med de konstnärer som har  ateljé på gården idag: Hanna Al-Haek, Britta Penje, Eva Olanders, AnnSofi Pettersson,  Göte Franson, Eva Lundbäck, Eva Mia Sjölin, Cristina Åbrink, Gudrun Engström, Annika Olsson Perez, Rolando Perez, Daniel Zalewski, Olof Sandahl, Marion Forssell och Rami Khoury.

Utställningen blev uppdelad  så de konstnärer som haft atelje sedan 1970-talet kommer i   INVENTering III  under februari 2019.  

Program

SaltskogSkatten  nr 1 2018    
ladda ner pdf
Information
SALTSKOGS GÅRDS VÄNNER
är en stödgrupp till Stiftelsen Saltskog gård.  
Bli Saltskogvän!
Stöd en gammal kulturmiljö!
Medlemsavgift för 2017 är 200 kr.
Saltskog gårds vänner Bg 698-4132
Prenumerera på Saltskog gårds Nyhetsbrev. 
Skriv in  mejladress så får du fortlöpande information om vad som händer på gården.

powered by TinyLetter

Carl Fredrik Liljevalch(1837-1909) var industriman och donator. Han grundade Bergvik & Ala och var tillsammans med engelska kapitalister initiativtagarna till Grängesbergskoncernen. Liljevalch donerade stora summor till bland annat högskolorna i Stockholm, till biologiska muséer i Stockholm, Södertälje och Uppsala. Liljevalchs konsthall i Stockholm uppfördes med medel från hans dödsbo. Liljevalch avled på Saltskog 1909. 
 Han var ogift, men hade en adoptivdotter, Fanny Hultgren (född Wesche) som övertog gården. Södertälje kommun köpte gården 1964 för att bygga stadsdelen Saltskog. 
Den nybildade Stiftelsen Saltskog Gård invigde den 5 maj 1985 gården som konstnärligt centrum med konstnärsateljéer och utställningsytor i huvudbyggnadens bottenvåning och med ett omfattande program av konstutställningar, musik, föredrag osv